Eş Baskı İçerik Nedir?

Okuma Süresi: 1 dk. - Bilimetri Eş Baskı İçerik Nedir? Eş Baskı İçeriklerin Diğer İçeriklerden Farkı Nedir?

Bu içerik Bilimetri için Bilimetri yayın ekibi tarafından hazırlanmıştır.
Yazar: Çınar Civan


Eş Baskı İçerikler

Eş baskı içerikler, Bilimetri'de kullandığımız bir içerik türüdür. Eş baskı içerikler, orijinal kaynağı yani ilk yayınlandığı yeri farklı olan yazıların Bilimetri'de izin alınarak, doğrudan veya ufak değişiklikler ile tekrar yayınlanmasıdır. Bu içeriklerde ilk kaynaktan izin alınılır ve belirli şartlar çerçevesinde içerik yayınlanır. Eş baskı içerikleri değerli bulduğumuz içerikleri yaymak, Bilimetri'de önemli içerikleri barındırmak ve bilimsel çalışmalara destek olmak amacıyla yapmaktayız. Bir eş baskı içerik mutlaka ilk olarak başka bir yerde yayınlanmak zorunda değildir. Eş zamanlı olarak hem Bilimetri'de hem de diğer yayın yerinde yayınlanan içerikler de eş baskı içeriğe dahil edilmektedir.

Eş baskı içeriklerin hepsi Bilimetri'nin ilkelerine ve yayın politikasına uygun olmak zorundadır. Eş baskı içerikler bilimsel değeri yüksek olan içeriklerden seçilmektedir. İçeriğinizi Bilimetri'de eş baskı olarak yayınlatmak istiyorsanız bize [email protected] e-posta adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Bilimetri bir içeriği eş baskı olarak yayınlamak istediğinde içeriğin yayınlandığı yere veya telif hakkının sahibi olan kişiye e-posta yolu ile ulaşacaktır.

Eş baskı içerikler, sitede içeriğin orijinal yazarı (veya ortak yazarı) tarafından yayınlanmış şekilde gözükür. Eş baskı içeriği yayınlanan yazar ekip sayfasında gösterilmez ve Bilimetri yazarı olarak gözükmez. Bunun tek istisnası yazının Bilimetri ile ortak bir şekilde yayınlanmasıdır. Bu durumda yazar, Bilimetri ekip sayfasında gösterilir ve Bilimetri yazarı kabul edilir.

Eş baskı içerikler ile ilgili başlıca kriterler:
  • İçeriğin bilimsel değerinin bulunması ve hâlâ geçerli olması,
  • İçeriğin ilk yayınlandığı yerin bilimsel değeri yüksek yayınlar yapan bir yayıncı olması,
  • İçeriğin orijinal dilinin Türkçe olması (eş baskı içerikler doğrudan veya ufak değişikliklerle yayınlanacağı için içeriğin orijinal dilinin Türkçe olması gerekmektedir),
  • İçeriğin bir bilimsel gelişmeye yönelik geniş kapsamlı olmasıdır.

Diğer içerik türlerimiz hakkında bilgi almak için buraya bakabilirsiniz.

Bu içerik hakkında bir sorun mu var? Raporlamak istediğin durumu/hatayı bizlere iletebilirsin.
Bu içerik en son "14.02.2023 - 20.13 (UTC+3)" tarihinde içeriğin orijinal versiyonu üzerinden güncellenmiştir. Bu güncellemede yapılan değişiklikler: Buraya güncelleme notu gelecek, eğer yoksa boş bırakılacak.

Çınar Civan

Bilimetri site kurucusu, idari sorumlu, editör ve yazarı. Bilim alanında içerikler ve makaleler yazıyor. Evrimsel biyoloji ve taksonomi alanında araştırmacı. ORCID ID: 0000-0001-6378-8630 twitter instagram email

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu