Soru & Cevap İçerikleri Nedir?

Okuma Süresi: 1 dk. - Bilimetri Soru & Cevap İçerikleri Nedir? Bilimsel Sorularımı Bilimetri'ye Nasıl İletebilirim?

Bu içerik Bilimetri için Bilimetri yayın ekibi tarafından hazırlanmıştır.
Yazar: Çınar Civan

Bilimetri tasarımcısı ve yapay zeka tarafından hazırlanmış bir görsel.
Kaynak: BilimetriDALL-E

Soru & Cevap İçerikleri

Bilimetri'de okurların sorularına cevap vermek ve bilimi herkese açık bir şekilde anlatmak için büyük bir özen göstermekteyiz. Bu özenimizin bir sonucu olarak soru & cevap içerikleri sitemizin bir parçası yapmış durumdayız. Bilimetri'de soru & cevap içerikleri diğer sitelerden farklı olarak editörler ve yazarlar tarafından kaynaklarla doğruluğu denetlenmiş bir şekilde cevaplanmaktadır. Bir forum veya herkese açık soru & cevap platformu bulunmamaktadır. Bunun için herkese açık soru & cevap platformumuz olan Telegram ve Reddit'i kullanabilirsiniz. Bilimetri'de soru & cevap içerikleri normal bilimsel yazılarımızdan daha kısa tutmaktayız. Bu uzunluğu ayarlarken soruya verilecek olan ana cevabın dışına çok fazla çıkmamaya ve konuyu net bir şekilde, soru işaretleri bırakmayacak şekilde (başka konulara yönlendirilebilir fakat ana konu net bir şekilde açılanır) cevaplamaya çalışıyoruz.

Bizlere bilimsel sorularınızı siz de iletebilirsiniz. Bize gelen tüm sorulara cevap vermemiz mümkün olmayabiliyor, bunun pek çok sebebi bulunmaktadır. Bu sebeplerin arasından en önemlisi tüm soruların gerekli bilimsel değerin üstünde olmaması bulunmaktadır. Bilimetri'de sorulara cevap verirken soruların bilimsel değerine önem vermekteyiz. Fazlasıyla basit ve/veya bilimsel değeri olmayan sorulara cevap vermemekteyiz. Eğer sorulan sorunun sitede yayınlanmaması kararı aldıysak bile sorunuzu size özel olarak cevaplamak için büyük bir özen göstermekteyiz.

Sorumu Nasıl Gönderebilirim?

Bilimsel sorularınızı bizlere [email protected] e-posta adresi üzerinden gönderebilirsiniz. Sitede daha önceden cevaplanmış olan bir soruyu soruyorsanız sorduğunuz soru üzerinden sizi ilgili soruya yönlendireceğiz. Eğer sitede sorduğunuz soruya ait bir yazı bulunuyorsa bu yazıya yönlendirileceksiniz. Soracağınız sorunun sitede daha önceden cevaplanıp cevaplanmadığını bilmiyorsanız sorunuzu bize göndermeniz yeterlidir, biz sizi yönlendireceğiz.

Sorularınızı göndermek için: [email protected]
Site hakkında destek almak için: [email protected]

Bu içerik hakkında bir sorun mu var? Raporlamak istediğin durumu/hatayı bizlere iletebilirsin.
Bu içerik en son "14.02.2023 - 20.00 (UTC+3)" tarihinde içeriğin orijinal versiyonu üzerinden güncellenmiştir.

Çınar Civan

Bilimetri site kurucusu, idari sorumlu, editör ve yazarı. Bilim alanında içerikler ve makaleler yazıyor. Evrimsel biyoloji ve taksonomi alanında araştırmacı. ORCID ID: 0000-0001-6378-8630 twitter instagram email

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu