Bilimetri'de Site Bildirimleri Nasıl Kullanılır?

Okuma Süresi: 4 dk. - Bilimetri'de Site Bildirimleri Nasıl Açılır? Yeni İçeriklerden Nasıl Haberdar Olabilirsiniz?

Bu içerik Bilimetri için Bilimetri yayın ekibi tarafından hazırlanmıştır.
Yazar: Çınar Civan

Bilimetri tasarımcısı ve yapay zeka tarafından hazırlanmış bir görsel.
Kaynak: BilimetriDALL-E

Bilimetri'de Yeni İçeriklerden Haberdar Olmak

Bilimetri'de yeni yayımlanan içeriklerden haberdar olmanın pek çok yolu bulunuyor. Bu yollar oldukça pratik ve kullanışlı yollar. Ayrıca size uymayan bir yolu kullanmayabilir, başka bir bildirim alma yoluna geçebilir, buradaki bildirim yollarının hepsini kullanabilirsiniz. Bilimetri olarak, okurlarımızı yeni içerikleri, etkinlikleri ve gelişmelerden haberdar etmek için yeni bildirim sistemleri üzerinde çalışıyoruz ve ilerleyen süreçlerde bildirim sistemlerini çok daha aktif ve hızlı bir hâle getirmek için çalışacağız.

E-Posta Bildirim Servisi

Elektronik posta (İng: "E-mail") yolu ile okurlarımıza yeni içerikleri, etkinlikleri ve gelişmeleri duyurmak Bilimetri'de kullandığımız en öncelikli ve bir numara yöntem. Elektronik postaları düzenli olarak takip ediyor ve sizlerin içeriklerimize yapmış olduğunuz tepkileri izleyerek Bilimetri'yi en iyi noktaya çıkarmak için çabalıyoruz. Eğer Bilimetri'de olan gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız ve bildirim tercihlerinizi kişisel olarak ayarlayıp, istediğiniz zaman değiştirmek istiyorsanız kesinlikle bu yolu kullanmalısınız.

Servisin Artıları

  • Abone olmak için tek ihtiyacınız olan bir e-posta adresi. (Herhangi bir e-posta adresi olabilir.)
  • Abonelik tercihlerinizi özelleştirebilirsiniz. Örneğin sadece yeni yayımlanan içeriklerden bildirim alabilir, sadece etkinliklerden bildirim alabilir veya tüm gelişmelerden bildirim alabilirsiniz.
  • Abonelik tercihlerinizi istediğiniz zaman değiştirebilir ve istediğiniz zaman abonelikten ayrılabilirsiniz.
  • Diğer tüm bildirim servislerine göre daha önce bildirim alırsınız ve aldığınız bildirimde yeni yayımlanan içerik, erkinlik ve gelişmeler hakkında kısa bilgiler alabilirsiniz. (Diğer platformlarda sadece bağlantı ve başlık gibi bilgileri ekliyoruz.)
  • Aldığınız tüm e-postalar Bilimetri servisleri tarafından gönderilir ve herhangi bir başka platforma bağlı kalarak üyelik açmanıza, fazladan işlem yapmanıza gerek kalmaz.

Servisin Eksileri

  • Bu servisi kullanmak e-posta kutunuzda bildirimlerin artmasına sebep olabilir. (Bilimetri bildirimleri için özel bir e-posta klasörü açarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.)

Servisi Nasıl Kullanırım? Ayarları Nasıl Yaparım?

Bilimetri e-posta bildirim servisini kullanmaya karar verdiyseniz aşağıdaki adımları izleyerek abonelik kaydınızı yapabilirsiniz. Aklınıza takılan her türlü soru için: [email protected]

1. Abonelik Formuna E-Posta Adresinizi Giriniz



Görselde görülen kısma size ait olan e-posta adresinizi girip "Abone Ol" ibaresine tıklıyorsunuz. Buraya tıkladıktan sonra sizi başka bir sayfaya yönlendireceğiz. Bu sayfayı kullanarak abonelik işlemine devam ediyoruz.

2. Abonelik Tercihlerinizi Seçin


Bu sayfadan hangi konular hakkında bildirim almak istediğinizi seçerek "Abone ol." ibaresine tıklıyorsunuz. Birden fazla abonelik konusu seçebilirsiniz. "Abone ol." ibaresine tıkladıktan sonra abonelik işleminiz tamamlanmış olacak. Artık seçtiğiniz konu hakkında sitemizden bildirimler alabileceksiniz.

Abonelik Tercihleri Ne Anlama Geliyor?

Yeni yayınlanan içerikler: Bu bildirim tercihini işaretleyerek Bilimetri sitesinde yayımlanan yeni içerikler hakkında bildirimler alabilirsiniz. Yeni yayımlanan içeriklere "tür girdileri" ve bazı diğer veri tabanı girdileri dahil değildir. Özgün makaleler ve blog yazıları gibi temel içerik türleri bu bildirim tercihi kategorisine dahildir.

Bilimetri güncellemeleri ve değişiklikleri: Bu bildirim tercihini işaretleyerek sitemizde yaptığımız değişiklikler, yeni özellikler, site dışı yeni duyurular hakkında bildirimler alabilirsiniz. Örneğin sitemizin önemli bir yeni sürümü yayımlandığında veya yeni bir sosyal medya platformuna açıldığımızda sizlere bu bildirim tercihini açtıysanız erişeceğiz.

Etkinlikler ve reklam mesajları: Bu bildirim tercihini işaretlemeniz durumunda sizlere Bilimetri içi etkinlikler hakkında bildirimler yollayacağız. Bu etkinlikler arasında canlı yayınlar, bilim buluşmaları ve konferanslar yer alabilir.

Twitter Bildirim Sistemi

Bilimetri, okurlarına yeni güncellemeler hakkında bilgiler vermek için Twitter hesabını kullanarak düzenli olarak yeni "tweet" bildirimleri gönderir. Bu bildirimler ile yeni güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.

Sistemin Artıları

  • Twitter hesabı olan herkes Bilimetri'nin Twitter hesabını takip ederek yeni güncellemelerden haberdar olabilir. Tek bir "tık" ile bildirim almaya başlayabilirsiniz.
  • Servis Twitter tarafından sunulduğu için genellikle aktiftir ve gecikme yaşanmaz.
  • Önemli gördüğünüz veya arşivlemek istediğiniz gönderileri beğenebilir, kendi hesabınızda tek tuş ile tekrar paylaşabilir ve yorum yapabilirsiniz.
  • Gönderilerin altına yapmış olduğunuz yorumlar incelenir ve böylelikle bizlere iletmek istediklerinizi herkese açık bir şekilde iletebilirsiniz.

Sistemin Eksileri

  • Twitter hesabınız bulunmuyorsa bir Twitter hesabı oluşturmanız gerekecektir. Twitter, Bilimetri'den bağımsızdır ve Bilimetri'den ayrı bir platformdur.
  • Bildirimleri görmek için sürekli olarak platform dışına çıkmanız gerekecektir ve Twitter uygulamasına geçiş yapmanız gerekecektir.
  • Bildirimler her zaman karşınıza düşmeyebilir ve bildirimleri kaçırabilirsiniz. Dolayısıyla e-posta servisi gibi aktif bir sistem değildir.
  • Bildirimleri kontrol ederken başka kişilerin fikirleri ile karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla karışıklık olabilir.
  • Twitter hesabımızı takip etmeniz durumunda tüm bildirim konularından bildirim alacaksınız ve bildirim tercihlerini ayarlamanız mümkün olmayacak. Kişisel bir ayar yapamazsınız.

Twitter üzerinden bizi takip etmek için: Bilimetri Twitter Hesabı

Reddit Bildirim Sistemi

Bilimetri, Reddit platformunu kullanarak okurlarına pek çok konuda imkan sunmaktadır. Bunlar arasında: bildirimleri takip etmek, güncellemelerden haberdar olmak, bilimsel sorularınızı bizlere iletmek yer almaktadır. Reddit platformunu kullanarak yeni güncellemelerimizden haberdar olabilirsiniz.

Sistemin Artıları

  • Reddit hesabı olan herkes Bilimetri'nin Reddit kanalını takip ederek yeni güncellemelerden haberdar olabilir. Tek bir "tık" ile bildirim almaya başlayabilirsiniz.
  • İçerikler hakkında yorumlarınızı yapabilirsiniz ve yorumlarınıza mümkün olduğunca geri dönüş yapmaya çalışmaktayız.
  • Kanalda moderatörler bulunmaktadır ve sistemin düzenli olarak güvenliğini sağlamakta ve bildirimleri mümkün olan en hızlı şekilde sizlere iletmeye çalışmaktadır.
  • İçerikler hakkında sorularınızı bilimsel soru başlığı altında herkese açık bir şekilde sorabilir ve cevaplar alabilirsiniz.

Sistemin Eksileri

  • Reddit hesabınız bulunmuyorsa bir Reddit hesabı oluşturmanız gerekecektir. Reddit, Bilimetri'den bağımsızdır ve Bilimetri'den ayrı bir platformdur.
  • Bildirimleri görmek için sürekli olarak platform dışına çıkmanız gerekecektir ve Reddit uygulamasına geçiş yapmanız gerekecektir.
  • Bildirimler her zaman karşınıza düşmeyebilir ve bildirimleri kaçırabilirsiniz. Dolayısıyla e-posta servisi gibi aktif bir sistem değildir.
  • Reddit hesabımızı takip etmeniz durumunda tüm bildirim konularından bildirim alacaksınız ve bildirim tercihlerinizi ayarlamanız mümkün olmayacak. Kişisel bir ayar yapamazsınız. ("Flair" özelliğini kullanarak istediğiniz bildirimleri filtreleyebilirsiniz ama bu sadece bildirimleri gösterirken filtreleyecektir.)
  • Reddit, normal koşullarda çok önerdiğimiz bir platform değildir ve Reddit kanalımızda "spam" içeriklerden korunmak için sıkı bir moderasyon yönetimimiz vardır. Reddit platformunda her şeye rağmen alakasız ve hoş olmayacak yorumlar ile karşılaşabilirsiniz.

Reddit üzerinden bizi takip etmek için: Bilimetri Reddit Kanalı

Telegram Bildirim Sistemi

Telegram bildirim sistemimiz en kullanışlı bildirim sistemlerimizdendir. Bu sistemde içeriklerden etkinliklere kadar pek çok şey duyurulur. Aynı zamanda açıklamalar, gelişmeler ve raporlar Telegram üzerinden paylaşılabilir. Okurlarımız içeriklerimiz hakkında sorular sorabilir, tartışma başlatabilir ve fikirlerini bizlere ve diğer üyelere açık bir şekilde belirtebilir.

Sistemin Artıları

  • Telegram hesabı olan herkes Telegram hesabını kullanarak Telegram kanalımıza katılabilir.
  • Telegram kanalımızın ve grubumuzun yönetimi sağlayan moderatörleri bulunmaktadır.
  • Sorularınızı iletebileceğiniz, içeriklerimiz hakkında tartışma başlatıp yorum yapabileceğimiz grubumuza kanalımıza katıldıktan sonra kolaylıkla erişebilirsiniz.
  • Telegram üyelerimize özel yapılan anketlere ve etkinliklere katılabilirsiniz.
  • Diğer Telegram üyelerimiz ile bilimsel konular hakkında sohbetler başlatıp fikir alışverişi yapabilirsiniz.

Sistemin Eksileri

  • Telegram bildirimlerini özelleştirmek mümkün olmadığı için sadece istediğiniz kategoride bildirim almanız mümkün değildir. Dolayısıyla tüm bildirimleri almayı veya sadece siz girdiğinizde bildirimleri kontrol etmeyi aktif edebilirsiniz.
  • Telegram hesabınız bulunmuyorsa bir Telegram hesabı oluşturmanız gerekecektir. Dolayısıyla yeni bir platformda hesap açmanız gerekecektir. Telegram, Bilimetri'den bağımsız bir platformdur.
Telegram kanalımıza katılmak için: Bilimetri Telegram Kanalı
Telegram grubumuza katılmak için: Bilimetri Telegram Grubu

Bilimetri Neyi Öneriyor?

Burada Bilimetri'nin neyi önerdiğinden çok size en çok uyan yöntemi seçmeniz sizin için daha kullanışlı olacaktır. Fakat bizim bu bildirim servisleri arasından en çok önerdiğimiz e-posta bildirim servisidir. Artılar ve eksiler göz önüne alınması durumunda en yüksek puana sahip olan bildirim servisinin e-posta bildirim servisi olduğunu görüyoruz.

Şimdi sizlerde bildirim ayarlarınızı açıp Bilimetri'den gelecek olan yeni bildirimleri kaçırmayabilirsiniz!

Bu içerik hakkında bir sorun mu var? Raporlamak istediğin durumu/hatayı bizlere iletebilirsin.
Bu içerik en son "14.02.2023 - 20.00 (UTC+3)" tarihinde içeriğin orijinal versiyonu üzerinden güncellenmiştir.

Çınar Civan

Bilimetri site kurucusu, idari sorumlu, editör ve yazarı. Bilim alanında içerikler ve makaleler yazıyor. Evrimsel biyoloji ve taksonomi alanında araştırmacı. ORCID ID: 0000-0001-6378-8630 twitter instagram email

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu